Wat zijn gelnagels?

Wat zijn gelnagels? Alles wat je moet weten over deze populaire nagelbehandeling

Gelnagels zijn een populaire nagelbehandeling die zorgt voor een verbluffende, duurzame en natuurlijke uitstraling. In dit artikel duiken we diep in de wereld van gelnagels, zodat je alles te weten komt over deze fantastische optie voor prachtige nagels.

Wat zijn gelnagels precies?

Gelnagels zijn een type kunstnagel die wordt gemaakt met een speciale gel-formule. Deze gel wordt op de natuurlijke nagel aangebracht en vervolgens uitgehard onder UV-licht of LED-licht. Hierdoor ontstaat er een sterke en flexibele laag die de nagels beschermt, verlengt en versterkt.

De voordelen van gelnagels

Er zijn verschillende redenen waarom gelnagels zo geliefd zijn bij zowel nagelstylisten als klanten:

 1. Duurzaamheid: Gelnagels zijn zeer sterk en duurzaam, wat betekent dat ze niet snel breken of afbladderen. Hierdoor zijn ze perfect voor mensen met zwakke of broze nagels.
 2. Natuurlijke uitstraling: Doordat de gel dun en flexibel is, hebben gelnagels een zeer natuurlijke uitstraling. Ze volgen de vorm van je eigen nagels, waardoor ze er niet nep uitzien.
 3. Minder schadelijk: In tegenstelling tot acrylnagels zijn gelnagels minder schadelijk voor de natuurlijke nagels. Dit komt doordat de gel een zachte en flexibele laag vormt die de nagels beschermt.
 4. Eenvoudig te onderhouden: Gelnagels zijn eenvoudig te onderhouden en bij te werken. Het bijvullen van de uitgroei is snel en eenvoudig, waardoor je altijd kunt genieten van perfecte nagels.

Het verschil tussen gelnagels en acrylnagels

Gelnagels en acrylnagels zijn beide kunstnagels, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee opties:

 1. Materiaal: Gelnagels zijn gemaakt van een gel-achtige substantie, terwijl acrylnagels bestaan uit een combinatie van poeder en vloeistof.
 2. Uitharden: Gelnagels harden uit onder UV-licht of LED-licht, terwijl acrylnagels uitharden door blootstelling aan de lucht.
 3. Flexibiliteit: Gelnagels zijn flexibeler dan acrylnagels, wat bijdraagt aan een natuurlijkere uitstraling en minder schade aan de natuurlijke nagels.
 4. Geur: Gelnagels hebben over het algemeen een minder sterke geur dan acrylnagels.

De behandeling: Hoe worden gelnagels aangebracht?

Het aanbrengen van gelnagels gebeurt in verschillende stappen:

 1. Voorbereiding: De nagelstylist begint met het schoonmaken, vijlen en buffen van de natuurlijke nagels. Hierdoor ontstaat er een goede hechting tussen de gel en de nagel.
 2. Primer aanbrengen: Om ervoor te zorgen dat de gel goed hecht, wordt er een primer aangebracht op de natuurlijke nagels. Dit voorkomt dat de gelnagels voortijdig loslaten.
 3. Gel aanbrengen: De nagelstylist brengt een dunne laag gel aan op de nagels. Deze laag wordt vervolgens uitgehard onder een UV- of LED-lamp.
 4. Opbouw van de nagel: Afhankelijk van de gewenste lengte en vorm van de nagels, kan de nagelstylist meerdere lagen gel aanbrengen en tussendoor uitharden om de nagels op te bouwen. Hierbij kan eventueel gebruik worden gemaakt van sjablonen of tips.
 5. Vijlen en vormgeven: Nadat alle lagen gel zijn aangebracht en uitgehard, wordt de nagel in de gewenste vorm gevijld. Dit zorgt voor een strakke en professionele afwerking.
 6. Afwerking met kleur of nail art: Om de gelnagels helemaal af te maken, kan er gekozen worden voor een kleur, glitters, of zelfs nail art. Ook deze laag wordt weer uitgehard onder de lamp.
 7. Verzegeling met topcoat: Tot slot wordt er een topcoat aangebracht om de gelnagels te beschermen tegen krassen en verkleuring.

Hoe lang gaan gelnagels mee?

Gelnagels kunnen tot wel drie tot vier weken meegaan, afhankelijk van de snelheid waarmee je eigen nagels groeien en hoe goed je voor de gelnagels zorgt. Na deze periode zal de uitgroei zichtbaar worden en kunnen de gelnagels bijgevuld of verwijderd worden.

Het verwijderen van gelnagels

Het is belangrijk om gelnagels professioneel te laten verwijderen om schade aan de natuurlijke nagels te voorkomen. De nagelstylist zal de gel voorzichtig verwijderen door de bovenste laag af te vijlen en vervolgens de nagels te weken in een speciale gel-remover. Na het weken kan de resterende gel voorzichtig van de nagels worden geschraapt.

Gelnagels thuis aanbrengen: is dat mogelijk?

Hoewel het aanbrengen van gelnagels thuis mogelijk is, raden we aan om dit door een professionele nagelstylist te laten doen. Zij hebben de juiste kennis en vaardigheden om ervoor te zorgen dat de gelnagels goed worden aangebracht en er prachtig uitzien.

Gelnagels in Alphen aan den Rijn

Een Sublieme Verwennerij Voor Je Nagels in Alphen aan den Rijn, een stad met een rijke geschiedenis en pittoreske waterwegen, herbergt ook enkele voortreffelijke nagelsalons, waaronder Nagels & Beauty by Han, waar gelnagels tot in de perfectie worden aangebracht. Voor zowel de inwoners als bezoekers die op zoek zijn naar een combinatie van vakmanschap en elegantie in nagelverzorging, is dit de gedroomde bestemming. Naast haar culturele charmes, kan men in Alphen aan den Rijn nu ook schitterende gelnagels laten aanbrengen die de innerlijke gratie naar voren brengen.

Bij Nagels & Beauty by Han word je begroet met een hartelijke ontvangst in een zuivere en kalmerende ambiance. Een vakkundige nagelstyliste gaat met jou in gesprek over jouw voorkeuren en biedt inzicht in de meest geschikte keuzes voor jouw nagels. Hier ligt de focus op het toepassen van eersteklas producten en technieken, wat leidt tot veerkrachtige en beeldschone gelnagels.