Wat zijn BIAB nagels?

De groeiende populariteit van BIAB nagels

De laatste jaren is er een enorme toename in de populariteit van BIAB nagels. In Alphen aan den Rijn en andere steden in Nederland zien we steeds meer nagelstudio’s die deze innovatieve techniek aanbieden. Maar wat zijn BIAB nagels precies en waarom zijn ze zo populair? In dit artikel gaan we dieper in op deze vragen en geven we u een uitgebreid overzicht van de voordelen, de toepassing en de verzorging van BIAB nagels.

Wat zijn BIAB nagels?

BIAB staat voor Builder In A Bottle en is een revolutionair product in de nagelindustrie. Het is een soak-off gel die wordt gebruikt om de natuurlijke nagels te versterken en tegelijkertijd een mooie, egale basis te creëren voor de nagellak. BIAB nagels zijn ideaal voor mensen met zwakke, dunne of broze nagels, omdat ze de nagels extra stevigheid en bescherming bieden.

voordelen van BIAB nagels

De voordelen van BIAB nagels

Er zijn verschillende redenen waarom BIAB nagels zo populair zijn geworden, zowel in Alphen aan den Rijn als wereldwijd. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Sterkere nagels: BIAB nagels zorgen voor een stevige, flexibele laag die de natuurlijke nagels beschermt tegen breken, splijten en scheuren.
 2. Gezondere nagels: Door de toevoeging van vitamines en mineralen in de BIAB gel wordt de gezondheid van de nagels bevorderd.
 3. Mooie, egale basis: BIAB nagels bieden een gladde, egale basis voor de nagellak, waardoor de kleur langer mooi blijft.
 4. Gemakkelijk te verwijderen: In tegenstelling tot traditionele kunstnagels, kunnen BIAB nagels eenvoudig worden verwijderd door ze af te weken in aceton.

Hoe worden BIAB nagels aangebracht?

Het aanbrengen van BIAB nagels is een eenvoudig en snel proces. Hier zijn de stappen die worden gevolgd in een professionele nagelstudio in Alphen aan den Rijn:

 1. De nagelstyliste bereidt de natuurlijke nagels voor door ze te reinigen, vijlen en te ontvetten.
 2. Er wordt een dunne laag BIAB gel aangebracht op de natuurlijke nagel.
 3. De nagels worden uitgehard onder een UV- of LED-lamp.
 4. Indien gewenst, kan er een kleur naar keuze worden aangebracht over de BIAB gel.
 5. De nagels worden afgewerkt met een topcoat voor extra glans en bescherming.

Verzorging van BIAB nagels

Verzorging van BIAB nagels

Om ervoor te zorgen dat uw BIAB nagels in Alphen aan den Rijn zo lang mogelijk mooi en gezond blijven, zijn er enkele verzorgingstips die u kunt volgen:

 1. Gebruik een nagelriemolie om de nagelriemen gehydrateerd en gezond te houden.
 2. Vermijd het gebruik van agressieve nagellakremovers die aceton bevatten, omdat deze de BIAB nagels kunnen beschadigen.
 3. Probeer uw nagels niet te gebruiken als gereedschap, bijvoorbeeld voor het openen van blikjes of het lostrekken van stickers. Dit kan leiden tot breuken en scheuren in de nagels.
 4. Draag handschoenen bij het uitvoeren van huishoudelijke taken waarbij uw handen in contact komen met water of chemische stoffen.
 5. Ga regelmatig naar uw nagelstudio in Alphen aan den Rijn voor het bijwerken en onderhouden van uw BIAB nagels. Dit helpt om de nagels sterk en gezond te houden.

De kosten van BIAB nagels in Alphen aan den Rijn

De kosten van BIAB nagels kunnen variëren, afhankelijk van de nagelstudio en de ervaring van de nagelstyliste. Gemiddeld liggen de prijzen voor een BIAB nagelbehandeling in Alphen aan den Rijn tussen de €30 en €60. Houd er rekening mee dat de prijs kan stijgen als u kiest voor extra diensten, zoals nail art of het aanbrengen van een gekleurde gel.

BIAB nagels laten zetten in alphen aan den rijn

BIAB nagels vs. traditionele kunstnagels

BIAB nagels bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele kunstnagels, zoals acrylnagels en gelnagels:

 1. Minder schade aan de natuurlijke nagel: BIAB nagels zijn flexibeler en veroorzaken minder druk op de natuurlijke nagel, waardoor de kans op beschadiging afneemt.
 2. Geen agressieve chemicaliën: In tegenstelling tot acrylnagels, die worden aangebracht met behulp van sterke chemicaliën, is de BIAB gel vrij van schadelijke stoffen.
 3. Sneller en eenvoudiger aan te brengen: Het aanbrengen van BIAB nagels is een sneller en eenvoudiger proces dan het plaatsen van traditionele kunstnagels.
 4. Gemakkelijk te verwijderen: BIAB nagels zijn eenvoudig te verwijderen zonder de natuurlijke nagel te beschadigen, in tegenstelling tot acrylnagels en gelnagels, die vaak intensievere verwijderingsprocessen vereisen.

De populariteit van BIAB nagels in Alphen aan den Rijn

De groeiende populariteit van BIAB nagels in Alphen aan den Rijn en daarbuiten is te danken aan de vele voordelen die deze innovatieve techniek biedt. BIAB nagels zijn een uitstekende optie voor mensen met zwakke, dunne of broze nagels, en bieden een sterke, gezonde en mooie basis voor nagellak. Of u nu een manicure wilt die lang meegaat of gewoon op zoek bent naar een manier om uw natuurlijke nagels te versterken, BIAB nagels zijn zeker het overwegen waard.