Acrylnagels versus Gelnagels: Welke zijn de beste nagels?

De Schoonheid van Kunstnagels

Voor de moderne vrouw zijn goed verzorgde handen en nagels een essentieel onderdeel van haar esthetiek. Een prachtige set kunstnagels kan hieraan een aanzienlijke bijdrage leveren. De keuze tussen acrylnagels en gelnagels kan echter een uitdaging zijn. Beide opties bieden een breed scala aan kleuren en kunnen met of zonder verlenging van uw eigen nagels worden aangebracht. Van glitter tot nail art en French manicure, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Waarom Kiezen voor Kunstnagels?

Kunstnagels zijn de perfecte oplossing voor veelvoorkomende problemen zoals korte, gescheurde of gebroken nagels. Ze zijn sterk en mooi, en geven uw handen een verfijnde uitstraling. Bovendien belemmeren kunstnagels de groei van uw eigen nagels niet. Ze blijven gewoon doorgroeien terwijl u geniet van uw prachtige kunstnagels.

Acrylnagels: Wat Zijn Ze?

Acrylnagels zijn kunstnagels die op de natuurlijke nagels worden aangebracht. Ze zijn een combinatie van een poeder en een vloeistof die samen een kneedbaar bolletje vormen. Dit bolletje wordt vervolgens gevormd tot een kunstnagel die in de open lucht uithardt.

Gelnagels: Wat Zijn Ze?

Gelnagels worden vaak gezien als de meest natuurlijke vorm van kunstnagels. Ze worden gebruikt als een versteviging voor de natuurlijke nagels. Bij gelnagels wordt een kant-en-klare substantie op de nagels gelakt. Deze substantie hardt vervolgens uit onder een UV-lamp.

Verschil tussen Acrylnagels en Gelnagels

Het Verschil tussen Acrylnagels en Gelnagels

Het kiezen tussen acrylnagels en gelnagels hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de aanbeveling van uw nagelstyliste. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen.

Voordelen van Acrylnagels

 • Acrylnagels zijn zeer stevig en hard, waardoor ze minder kwetsbaar zijn.
 • Ze kunnen gedurende een lange tijd gedragen worden.

Nadelen van Acrylnagels

 • Door de harde materie worden acrylnagels vaak als dik ervaren.
 • Acrylnagels zijn niet flexibel en buigen dus niet mee. Bij zwaar stoten kan de nagel ombuigen en lelijke breuken vertonen.
 • Acrylnagels hebben weinig tot geen glans. Wil je dit graag, dan zal je extra nagellak moeten gebruiken.
 • Het aanbrengen van acrylnagels gaat gepaard met penetrante chemische geuren, wat vaak als onaangenaam wordt ervaren.

Voordelen van Gelnagels

 • Gelnagels zijn zacht, buigzaam en flexibel. Hierdoor zullen ze minder snel breken.
 • Gelnagels zien er doorgaans natuurlijker uit dan acrylnagels.
 • Eindeloze mogelijkheden m.b.t. kleur en nail art.
 • Ze hebben een mooi glanzend oppervlak.
 • Het zetten van gelnagels gaat minder gepaard met onaangename chemische geuren.

Nadelen van Gelnagels

 • Doordat gelnagels minder robuust zijn dan acrylnagels, zijn ze ook iets minder goed bestand tegen stoten.
 • Tijdens het aanbrengen van de diverse lagen zal je hand per aangebrachte laag onder de UV-lamp gehouden moeten worden. Bij acrylnagels zit de laag er in één keer op.

voor en nadelen

Zijn Kunstnagels Slecht voor Je Eigen Nagels?

Wanneer gelnagels op gezonde en goed verzorgde nagels worden geplaatst door een professionele nagelstyliste, zal dit doorgaans je nagels niet beschadigen. Toch kan het in sommige gevallen verstandig zijn om je nagels na het verwijderen van de kunstnagels wat extra verzorging te geven. Dit kan het geval zijn bij allergie voor kunstnagels, wanneer de kunstnagels slecht geplaatst zijn, wanneer er onvoorzichtig is omgegaan met de kunstnagels of bij verkeerd verwijderde kunstnagels.

De Voorkeur

Het uitspreken van een voorkeur voor óf gelnagels óf acrylnagels ligt volledig bij jezelf. De voorkeuren zullen ook van nagelstyliste tot nagelstyliste weer verschillen en zij zijn uiteindelijk de verantwoordelijke die de klant adviseert. We hebben de voor- en nadelen van beide type kunstnagels in ieder geval voor je naast elkaar gelegd zodat je zelf ook een gedegen keuze kunt maken. We adviseren je hierbij wel altijd om je nagelstyliste om advies te vragen. Heb je ze eenmaal laten zetten, ga er dan altijd zorgvuldig mee om.

Vind de Nagelstyliste bij Jou in de Buurt

Ben jij er zeker van dat je mooie kunstnagels wil laten zetten en ben je hiervoor opzoek naar een goede nagelstyliste dicht bij jou in de buurt? Het vinden van de juiste professional is eenvoudiger dan je denkt. Met een snelle zoekopdracht op het internet kun je de beste nagelstylisten in jouw omgeving vinden en direct een afspraak maken. Zo simpel is het!

Nepnagels Acrylnagels of Gelnagels?

Of je nu kiest voor acrylnagels of gelnagels, het belangrijkste is dat je een keuze maakt die bij jou past. Beide opties bieden een breed scala aan mogelijkheden om je nagels te verfraaien en je handen een verzorgde uitstraling te geven. Met de juiste zorg en onderhoud kunnen Nepnagels je helpen om je zelfvertrouwen te vergroten en je persoonlijke stijl te benadrukken. Dus waar wacht je nog op? Maak vandaag nog een afspraak met je nagelstyliste en ontdek de vele voordelen van nepnagels!