7 Stappen voor een Professionele Shellac Manicure Thuis

Waarom Shellac Thuis Toepassen?

Het is een uitdaging om regelmatig een bezoek te brengen aan de nagelstudio. Een hectische levensstijl en budgettaire beperkingen staan vaak in de weg. De oplossing? Het zelf aanbrengen van Shellac. Deze behandeling kan niet alleen tijd- en kostenbesparend zijn, maar ook leiden tot prachtige resultaten die tot twee weken meegaan. Lees verder voor een grondig stappenplan om thuis een salonwaardige Shellac manicure te realiseren.

Stap 1: Onberispelijke Voorbereiding

Een gedegen voorbereiding is het halve werk. Start met het reinigen van de nagels en het verwijderen van oude nagellak. Vijl vervolgens de nagels in uw gewenste vorm. Maak tenslotte de nagelriemen schoon en duw ze terug. Gebruik alcohol om de nagels volledig vetvrij te maken.

Stap 2: Kies voor Hoogwaardige Producten

De kwaliteit van de gebruikte producten is cruciaal voor een duurzaam resultaat. Kies altijd voor erkende merken en producten die speciaal zijn ontwikkeld voor Shellac manicures. Dit garandeert een langdurig en glanzend resultaat.

Stap 3: Een Onfeilbare Basislaag

Een goede basislaag zorgt voor een optimale hechting van de kleurlaag. Breng een dunne laag basecoat aan en hard deze uit onder een UV- of LED-lamp gedurende 60 seconden. Zorg ervoor dat elk deel van elke nagel gelijkmatig wordt blootgesteld aan het licht.

Stap 4: De Perfecte Kleur

Kies vervolgens de kleur die bij uw stemming of gelegenheid past. Breng de kleurlaag in dunne stroken aan om strepen en klonters te voorkomen. Elke laag dient 60 seconden te worden uitgehard onder de lamp. Voor een intensere kleur kunnen meerdere lagen worden aangebracht.

Stap 5: De Afwerking

Sluit de behandeling af met een hoogwaardige toplaag om de kleur te verzegelen en extra glans toe te voegen. Ook deze laag moet zorgvuldig worden uitgehard onder de lamp.

Stap 6: Verzorging en Onderhoud

Hoewel Shellac tot 14 dagen kan meegaan, is het juiste onderhoud essentieel. Voed de nagelriemen met olie en vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen zonder handschoenen.

Stap 7: Vernieuw indien Nodig

Wanneer de kleur begint te vervagen of af te schilferen, is het tijd om de manicure te vernieuwen. Volg dezelfde stappen voor een consistente, langdurige uitstraling.

Aanbrengen van Shellac thuis

Het aanbrengen van Shellac thuis hoeft geen ingewikkelde opgave te zijn. Door het volgen van deze gedetailleerde stappen kan iedereen genieten van een langdurige, glanzende manicure. Met de juiste producten en technieken is een professioneel resultaat binnen handbereik.